Увійти
Логін
Пароль
Ввійти як користувач
Зареєструватися
Після реєстрації на сайті вам буде доступно відстеження стану замовлень, особистий кабінет і інші нові можливості
Увійти
Логін
Пароль
Ввійти як користувач
Зареєструватися
Після реєстрації на сайті вам буде доступно відстеження стану замовлень, особистий кабінет і інші нові можливості

Правила дрес-коду: як обрати чоловічий одяг?

19 вер 2021
Це питання цікавить велику кількість людей. Мода на гардероб у чоловіків є консервативною. Тому для відповідності трендам дотримується декількох правил. Дотримання стилю є важливим елементом іміджу.
Це питання цікавить велику кількість людей. Мода на гардероб у чоловіків є консервативною. Тому для відповідності трендам дотримується декількох правил. Дотримання стилю є важливим елементом іміджу.

10 обов'язкових речей у гардеробі чоловіка
Створення універсального чоловічого гардеробу є справжнім мистецтвом. При виборі одягу акцент робиться на універсальність. Основними елементами гардеробу є:
  • Чоловічий костюм (classic). Чорна модель підійде для свят, ділових зустрічей. Розмір костюма підбирається наступним чином: одягніть на себе піджак з майкою, сорочкою та обійміть себе. Якщо це не вийшло, костюм для вас малий. Також сядьте у штанах. Наявність трісків швами свідчить про невідповідність розміру.
  • Сорочка (classic). Модель Slim-Fit (білі, світло-блакитні) із коміром середньої ширини користується широким попитом. Між коміром і шиєю має проходити два пальці. Оптимальна довжина рукава суглоб великого пальця.
  • Футболка. У гардеробі краще мати 2-3 однотонні моделі (сірі, бежеві, темно-сині, бордові, білі). По довжині одяг має закінчуватися на талії. Найкращий комір – круглий.
  • Завужені джинси. Придбайте одяг формату selvedge, який довговічний, високоякісний. Не вибирайте моделі із прикрасами, рваними дірками, потертостями.
  • Джемпер (V-подібний виріз). В'язана кофта чудово виглядає з брюками, сорочкою. Віддавайте перевагу темно-синім, сірим тонам.
  • Блейзер темно-синій колір. У такому одязі можна піти на вечірку чи зустріч із бізнес-партнером. Універсальність блейзера робить її популярною серед чоловіків.
  • Штани Чінос із натуральної бавовни. Штани відмінно поєднуються з блейзером та футболкою.
  • Чорні черевики (classic). На такій речі не заощаджуйте, найкращими моделями є англійські: дербі чи оксфорди. Якісний, своєчасний догляд за взуттям продовжить його використання на кілька років.
  • Пальто. Звертайте увагу на моделі із темно-синім, бежевим кольором.

Поради стилістів:
Як обрати чоловічий одяг допоможуть досвідчені стилісти. За послуги доведеться додатково сплатити. Найкраще володіти знаннями для формування власного стилю в одязі.

Як обрати сорочку?
Для повсякденного використання підійде модель, що добре сидить. Акцентуйте увагу на такі деталі:
форма коміра. Деталь сорочки підбирається, виходячи із форми особи. Для овальної, трикутної, прямокутної, ромбоподібної форми обличчя підійде загострений комір, для квадратної, круглої, грушоподібної форми обличчя – комір із тупими кутами.
Колір підбирається під тип шкіри. Яскраві тони сорочок приховують повноту фігури. Уважно вибирайте моделі.
Оцініть розмір одягу. Плечові шви повинні знаходитися в кінці плечей. Рукав по довжині опускається нижче за зап'ястя.

Як обрати піджак?
Піджак підбирається по рукавах, плечах. Оптимальною довжиною є показник коли рукав доходить до зап'ястя. Розташування ґудзиків також має значення. Формальною є модель на один гудзик. Елемент розміщується у сфері талії. Поширеним варіантом є піджак на два гудзики. Перший гудзик кріпиться трохи вище талії, другий – на 6 см нижче.
На піджаку в 3 гудзики гарним тоном є розстібнутий останній. Поєднання в кольорах між брюками і піджаками залежить від ситуації, що склалася. На ділові зустрічі краще вдягати одяг сірих, синіх тонів. Для неформальних зустрічей підійдуть контрастні варіанти.

Як вибрати краватку?
Дрес код чоловічого одягу передбачає використання краватки. Виріб прикрашає образ та створює діловий ефект. Ключові правила щодо вибору предмета гардеробу такі:
  • Ширина виробу має збігатися з формою обличчя. Краватка підбирається, виходячи зі сфери роботи чоловіка. Чиновникам, бізнесменам підійдуть великі моделі.
  • Колір підбирається за забарвленням волосся. Сині, смарагдові, бордові тони підходять для темного волосся.
  • Зіставлення краватки із костюмом, сорочкою. Елементи одягу мають гармоніювати між собою. До вбрання світлих відтінків підбирається краватка пастельного тону. Для картатих сорочок і піджаків підходить однобарвна краватка.
Чоловікові не личить багато прикрас. Для офісного працівника вистачить годинника, обручки. Відвідуйте перукарню щомісяця, щоб зачіска була акуратною, доглянутою.

Купувати речі слід правильно. Попередньо вивчіть поради стилістів. Правила зі складання чоловічого гардеробу ґрунтуються на індивідуальному підході. Важливим моментом є особистий смак людини. Неповторність образу досягається за рахунок власних відчуттів. Експериментуйте та відточуйте елементи чоловічого стилю.